Cofondatorul Ripple, Jed McCaleb, a vândut puțin peste 240 de milioane de token-uri XRP până acum în această lună și încă mai are un sold de peste 431 de milioane XRP în portofelul său, potrivit datelor de la XRPScan.
Se spune că McCaleb a început să lucreze la Ripple în 2011 și a făcut parte din echipa sa fondatoare când firma a lansat criptomoneda în 2013. În timp ce a părăsit-o în 2014 pentru a lucra la Stellar (XLM), i s-au acordat 8 miliarde de token-uri XRP pentru rolul avut în dezvoltarea și fondarea OpenCoin, care a fost ulterior redenumită în Ripple.
McCaleb și vânzarea token-urilor
Antreprenorul primește fondurile printr-un program fix și a precizat prin intermediul XRP Talk, un forum pentru investitorii și susținătorii XRP, că intenționează să vândă fondurile pe care le primește, întrucât a donat deja o parte din fonduri unor organizații caritabile precum Give Directly, Literacy Bridge și altele.
De atunci, el vinde periodic XRP. Până în această lună, McCaleb a vândut 240 de milioane de token-uri în valoare de aproximativ 148 de milioane de dolari la momentul redactării articolului, deoarece fiecare token XRP se tranzacționează la aproximativ 0,597 dolari. Criptomoneda a scăzut semnificativ de la maximul de peste 3 USD înregistrat la începutul anului 2018 și de la cel de peste 2 USD din acest an.
Procesul cu SEC nu l-a împiedicat pe McCaleb din a vinde
Este important de remarcat faptul că vânzările XRP mari ale lui McCaleb au continuat chiar și după ce criptomoneda a suportat o vânzare majoră în urma procesului Comisiei Securities and Exchange Commission (SEC) împotriva Ripple Labs anul trecut. SEC a pretins că Ripple și doi dintre directorii săi „au strâns peste 1,3 miliarde de dolari printr-o ofertă de valori mobiliare digitale neînregistrată”.
Prețul XRP a fost, de asemenea, influențat de preocupările recente legate de amprenta de carbon a Bitcoin, întrucât unii investitori s-au orientat către criptomonede mai eficiente din punct de vedere energetic. Ripple, cel mai mare deținător de XRP, și-a reiterat, la sfârșitul lunii trecute, intenția de a fi neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro