Potrivit rezultatelor unui sondaj global recent, mai mult de jumătate din generația Z (născuți între 1997 și 2012) și mai mult de o treime dintre millennials (născuți între 1980 și 1996) ar prefera să fie plătiți în criptomonede.
Cum a fost realizat studiul
Cercetarea a fost realizată de deVere Group, o organizație de top în consultanță financiară, management de active și fintech, și a chestionat peste 750 de clienți cu vârsta sub 42 de ani folosind aplicația mobilă deVere Crypto, captând opiniile participanților din Marea Britanie, Europa, America de Nord, Asia, Africa, Australia și America Latină. Organizatorii studiului speculează că, deoarece aceste două categorii demografice sunt native digitale care au crescut cu tehnologia actuală și criptografia, ei sunt mai dispuși să accepte acele inovații ca fiind drept viitorul lor financiar.
„Au fost influențați de creșterea enormă a tehnologiei pe măsură ce au ajuns la vârsta adultă. Se simt confortabil să utilizeze și văd valoarea și potențialul masiv al monedelor digitale”, a declarat CEO-ul și fondatorul deVere, Nigel Green, în comunicatul de presă al companiei și rapoartele media. „Par să aibă încredere într-o monedă digitală autonomă și un sistem de plată descentralizat față de un sistem tradițional, unde instituțiile financiare și guvernele moștenite dețin controlul.”
Adolescenții și tineretul fraged agreează și ei de asemenea criptomonedele
Aceste constatări se aliniază cu datele recente publicate pe Statista.com, care au constatat o receptivitate crescândă anual de către adulții din SUA de a cumpăra Bitcoin la toate grupele de vârstă. Cele mai mari creșteri anuale s-au înregistrat în rândul grupelor de vârstă mai tinere care au condus această dezvoltare, așa cum se vede în acest grafic.
Procentul de persoane care indică că sunt „foarte” sau „oarecum” probabil să cumpere Bitcoin în următorii 5 ani a crescut cu 13 puncte procentuale în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 34 de ani între primăvara lui 2019 și toamna lui 2020.
Green a mai spus: „Ei văd valoarea inerentă a monedelor digitale, fără frontiere, globale în scopuri comerciale și în economiile din ce în ce mai digitalizate în care întreprinderile își desfășoară activitatea în mai multe jurisdicții”.
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro