Președintele Tanzaniei – Samia Suluhu Hassan – a subliniat nevoia națiunii de adoptare a criptomonedelor. Ea a subliniat că regiunea est-africană rămâne în continuare în urma altor regiuni mai avansate.
„Nu fi prins nepregătit”
Într-un anunț recent, președintele tanzanian – Samia Suluhu Hassan – a subliniat dezvoltarea utilizării și adoptării criptomonedelor în multe țări. Ea a reamintit că regiunea Africii de Est, unde se află Tanzania, nu este la fel de avansată ca alte zone și a îndemnat șefii financiari să înceapă să lucreze la această chestiune:
„Știu că în întreaga zonă, inclusiv în Tanzania, nu au fost acceptate sau să fie folosite aceste tehnologii. Cu toate acestea, apelul meu către Banca Centrală este că ar trebui să începeți să lucrați la această dezvoltare. ”
Președintele Hassan a susținut credința în criptomonede, deoarece, în opinia ei, vor forma viitorul finanțelor. Banca Centrală a Tanzaniei trebuie să își depună eforturile în această direcție și să acționeze cât mai curând posibil:
„Banca Centrală ar trebui să fie pregătită pentru schimbări și să nu fie prinsă nepregătită”.
Bitcoin ca instrument financiar
Vorbind despre regiunea Africii de Est, la începutul acestui an, Banca Centrală din Kenya și-a anunțat intențiile de a schimba moneda de bază la Bitcoin. La acea vreme, directorii financiari ai țării au considerat că această mișcare ar rezolva problema Șilingului depreciat, care a pierdut aproape 50% din valoarea sa față de dolarul SUA din 2010.
În afară de consecințele devastatoare ale pandemiei COVID-19, Patrick Njoroge – guvernatorul băncii centrale – a dat vina pe Fondul Monetar Internațional pentru slăbirea monedei naționale. El a ridicat speranța că activul digital primar ar putea rezolva problemele financiare din Kenya:
”Decizia noastră de a trece la Bitcoin este atât tactică, cât și logică. Pierdem prea mult pur și simplu pentru că cineva de la FMI s-a trezit pe partea greșită a patului. Bitcoin va pune capăt acestui lucru. ”
În timp ce multe țări explorează doar avantajele adoptării Bitcoin, El Salvador a devenit prima națiune care a acceptat-o ca mijloc legal de plată. Pe 9 iunie, 62 din 84 de funcționari s-au pronunțat în favoarea deciziei. Miscarea ar însemna că nimeni din țara latino-americană nu ar avea dreptul să refuze BTC pentru plată. Mulți experți cred că alte națiuni vor urma exemplul El Salvador.
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro