Luna August este a noua lună consecutivă în care inflația a crescut în zona Euro, ajungând la 9,1%. În iulie, rata oficială a inflației a fost de 8,9%. Există 19 țări care alcătuiesc zona Euro, inclusiv Germania, Franța și Belgia.
Războiul din Ucraina
Acest lucru vine într-un moment în care Uniunea Europeană (UE) se confruntă cu o criză severă a energiei și gazelor, parțial din cauza conflictului în curs din Ucraina. Pe tot continentul, costurile pentru produsele esențiale, cum ar fi alimentele, gazele și energia au crescut vertiginos.
În ultima lună, prețurile la energie au crescut cel mai mult, cu o rată anuală de 38,3%, în timp ce alimentele, alcoolul și tutunul au crescut cu peste 10%. Potrivit Organizației Naționale pentru Statistică, rata inflației din Regatul Unit a atins un maxim din ultimii 40 de ani de 10,1% în luna iulie (ONS). Estonia și Țările de Jos au înregistrat creșteri ale inflației de 2% în august față de iulie.
Criptomonedele – o soluție cheie
Florian Glatz, un avocat din domeniul tehnologiei blockchain din UE, cofondator al Asociației Germane Blockchain și membru al EU Crypto Initiative, a declarat:
„Securitatea economică a gospodăriilor cu venituri medii și mici din Europa este erodată de inflație, care este o problemă istorică pentru regiune.”
Mai mult decât atât, potrivit lui Glatz, comunitatea crypto a avertizat guvernele lumii că actualele instituții monetare și economice „nu pot face față problemelor”.
Criptomoneda este privită în mod obișnuit ca o acoperire împotriva inflației de către cei care au adoptat-o deja. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să aibă succes, comunitatea crypto trebuie să continue să pledeze pentru adoptarea pe scară largă și implementarea corectă.
Crypto în Uniunea Europeană
Potrivit Glatz, UE trebuie să devină proeminentă în economia digitală pentru a oferi cetățenilor săi un viitor financiar mai bun.
„Avem nevoie de o nouă înțelegere pentru cetățenii UE, care să fie alimentată de incluziunea financiară, de șanse pe noi piețe digitale și de un impuls pentru a face din Web3 revoluția digitală europeană mult așteptată.”
Banca Centrală Europeană și-a publicat liniile directoare de acordare a licențelor pentru active digitale, cum ar fi criptomonedele, pe 17 august.
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro