ADA Cardano - Preț actual MarketCap

Ce este Cardano?

 

Cardano este o platformă blockchain bazată pe PoS, care spune că scopul său este de a permite „factorilor de schimbare, inovatorilor și vizionarilor” să producă schimbări globale pozitive.

Proiectul open-source își propune, de asemenea, „redistribuirea puterii de la structuri inexplicabile la marjele către indivizi” – contribuind la crearea unei societăți mai sigure, transparente și corecte.

Cardano a fost fondat în 2017, iar simbolul ADA este conceput pentru a se asigura că proprietarii pot participa la funcționarea rețelei. Din această cauză, cei care dețin criptomoneda au dreptul de a vota cu privire la orice modificare propusă a software-ului.

Echipa din spatele blockchain-ului stratificat spune că au existat deja câteva cazuri de utilizare convingătoare pentru tehnologia sa, care își propune să permită dezvoltarea de aplicații descentralizate și contracte inteligente cu modularitate.

Cardano este utilizat de companiile agricole pentru a urmări produsele proaspete de la câmp la furculiță, în timp ce alte produse construite pe platformă permit păstrarea acreditării educaționale într-un mod rezistent la manipulare, iar comercianții cu amănuntul să reducă mărfurile contrafăcute.

 

Cine sunt fondatorii Cardano?

 

Cardano a fost fondată de Charles Hoskinson, care a fost și unul dintre cofondatorii rețelei Ethereum. El este CEO al IOHK, compania care a construit blockchain-ul lui Cardano.

Pe lângă faptul că este antreprenor în domeniul tehnologiei, Hoskinson este, de asemenea, matematician. În 2020, compania sa de tehnologie a donat ADA în valoare de 500.000 de dolari laboratorului de cercetare și dezvoltare Blockchain al Universității din Wyoming.

 

→ Cumpără Cardano

 

Știri ADA Cardano de ultimă oră