Forumul Economic Mondial: „Blockchain-ul poate ajuta la demontarea corupției”

 Forumul Economic Mondial: „Blockchain-ul poate ajuta la demontarea corupției”

Într-o publicație lansată pe 5 iulie 2021, Forumul Economic Mondial (FEM) a detaliat modul în care tehnologia blockchain poate ajuta la reducerea corupției în sistemele guvernamentale.

Într-o postare pe blog, WEF consideră că blockchain-ul poate rezolva corupția în domenii precum achizițiile, menționând că sectorul este extrem de vulnerabil la mită. Raportul menționează că corupția din sector se datorează câștigurilor financiare.

FEM identifică etapele achizițiilor de planificare, licitare, evaluare și implementare a ofertelor și blockchain care sunt extrem de susceptibile la mită.

Postul menționează că transparența este un aspect al tehnologiei blockchain care poate gestiona procesul pentru a evita atribuirea neloială a ofertelor. Conform FEM:

„Criteriile de evaluare ar putea fi modificate retroactiv sau ofertele companiei modificate, de exemplu: Blockchain poate garanta că orice modificare este publică, informațiile originale sunt păstrate și există o evidență despre cine a făcut modificarea.”

Forumul adaugă că tehnologia blockchain poate promova, de asemenea, colaborarea dintre părțile interesate în achizițiile de cursuri. FEM remarcă faptul că tehnologia poate oferi, de asemenea, o fereastră ușor accesibilă, rezistentă la manipulare și în timp real a proceselor de achiziții în desfășurare.

Blockchain în registre

În plus, FEM subliniază că blockchain-ul poate fi utilizat și în registrele funciare pentru a rezolva ineficiențele. Instituția afirmă că sistemele de titulare a terenurilor sunt o zonă majoră pentru corupție.

Regiuni în curs de dezvoltare pot beneficia de tehnologia blockchain din cauza problemelor istorice privind stabilitatea juridică. Sistemul este deja aplicabil în Georgia, unde începând din 2018, țara înregistrase peste 1,5 milioane de titluri de teren prin intermediul sistemului blockchain.

Mai mult, în Africa, se desfășoară un proiect de carte funciară urbană pentru a testa tehnologia blockchain în abordarea problemelor de digitalizare a registrelor funciare. Proiectul urmărește eliminarea sarcinii instanțelor în soluționarea problemelor legate de terenuri.

Forumul notează că tehnologia blockchain are mai multe avantaje; cu toate acestea, principalele provocări stau în implementare.

Potrivit FEM, implementarea blockchain-ului la scară largă necesită o educație suficientă și instrumentele necesare pentru dimensiunea instituțiilor.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Ți-a plăcut articolul? Făcând o donație!

Donate

  • Donate withBitcoin
  • Donate withEthereum
  • Donate withTether

Știri recomandate