Argus, un sistem de campanie anti-piraterie bazat pe blockchain dezvoltat de Microsoft, Alibaba și Universitatea Carnegie Mellon, a fost lansat într-o lucrare de cercetare de către un consorțiu de cercetători universitari de la Microsoft, Alibaba și Universitatea Carnegie Mellon. Sistemul este construit pe Ethereum și oferă un stimulent complet transparent, care depășește eforturile actuale de combatere a pirateriei.
Un sistem cu o eficacitate sporită
Cercetătorii sugerează o rețea cu sisteme transparente de stimulente care „consolidează interesul tuturor rolurilor”, susținând că eforturile și problemele antipiraterie existente reprezintă o problemă de distribuție. Acestea se referă la diverse părți interesate, cum ar fi proprietarii și licențiații, ca roluri. În ceea ce privește obiectivele, raportul precizează:„Bazele Argus sunt formularea obiectivelor pentru mecanisme de stimulare pe deplin transparente, care să consolideze în mod sigur și cuprinzător diferitele interese ale tuturor rolurilor.”
Cu alte cuvinte, metoda urmărește să încurajeze publicul larg să trimită la sistem copii neautorizate. În mod tradițional, inițiativele anti-piraterie au depins de sisteme de încredere bazate pe dezvăluirile de bună credință ale părților interesate de sistem.
Metoda Argus, pe de altă parte, elimină încrederea din ecuație, făcând mai eficace măsurile anti-piraterie. Potrivit cercetătorilor, sistemul are o performanță și o eficiență ridicate, cu un randament off-chain de 82,6 tranzacții de date pe secundă pe dispozitiv. Potrivit acestora, costul pe lanț este aproximativ același cu trimiterea a 14 tranzacții de transfer ETH la fiecare raport despre blockchain-ul public Ethereum.
Cercetătorii menționează, de asemenea, îmbunătățirile aduse unei funcții de stimulare Sybil-proof, o metodă de angajare și dezvăluire și o schemă de transfer indiferent, printre alte operațiuni de bază.
Microsoft continuă să cerceteze blockchain-ul
Nu este prima dată când Microsoft lucrează cu tehnologia blockchain. Au existat numeroase rapoarte despre utilizarea companiei de tehnologie pentru a implementa soluții axate pe întreprindere.
În cooperare cu Enjin, aceste activități de cercetare și dezvoltare includ un sistem de identificare descentralizat și un sistem de stimulente NFT. Când au fost lansate inițial, serviciile sale Azure Blockchain au făcut destul de mare agitație în industrie, însă au fost închise acum câteva luni, în mai 2021.
Totuși, Microsoft, ca și alte mari companii IT, pășește cu atenție când vine vorba de soluții bazate pe blockchain. Brad Smith, președintele companiei, încă mai crede că guvernele sunt cele care ar trebui să emită valute și că companiile ar trebui să se abțină de la acest lucru.
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro