Prețul Bitcoin a crescut cu 18% în ultima săptămână. BTC a spart linia de trend descendent după o pauză de trei luni și în prezent se tranzacționează la aproximativ 45.800 dolari în momentul scrierii articolului. Întrebarea de pe buzele tuturor în acest moment este dacă Bitcoin își poate menține tendința ascendentă sau nu.
Care sunt semnele pieței?
O creștere a capitalizării de piață duce de obicei la o creștere a prețului. Totuși, acest lucru nu sugerează întotdeauna că piața are performanțe bune. Capitalizarea pieței este influențată de algoritmi de tranzacționare în timp real, costuri spot și instrumente derivate. Trebuie să se ia în considerare și zgomotul de măsurare care trimite semnul greșit. Zgomotul de măsurare este reprezentat de eroarea dintre valoarea reală a unui sistem și valoarea observată a acestuia datorită impreciziei în măsurare. Pe de altă parte, valorificarea reală exclude cantitatea de schimbare în afara blockchain-ului. Ca rezultat final, valorificarea reală este înregistrată extra lent, pentru a nu reacționa prompt la acțiunile în timp real.
Pentru a depăși dezavantajele „zgomotului” și „valorificării lente”, poate fi utilizat oscilatorul cu gradient aplicat pe piață. Această valoare ajută la măsurarea temperamentului HODLer și a dinamicii modificării pieței spot. Dacă indicatorul va deveni mai abrupt în timp, înseamnă că modelul continuu probabil va accelera.
Graficul de mai jos prezintă maximele mai mari ale indicatorului, care indică conversia impulsului ascendent. Într-adevăr, în ultimele luni, elanul a fost tăiat, ducând la un trend descendent. Cu toate acestea, a intrat pe teritoriul constructiv pe 23 iulie și de atunci a avut o traiectorie bullish.
În trecut, un semnal bullish nu a fost întotdeauna asociat cu o piață bullish. Indicatorul bullish din această secțiune înseamnă practic că banii care au fost emiși anterior la un preț mai mic pot fi acum emiși la un preț mai mare. Sparkline-ul subliniază, de asemenea, că fiecare raliu major a cunoscut un impuls pozitiv semnificativ. Același tipar trebuie să continue pentru ca piața Bitcoin să crească în zilele viitoare.
Datele de pe blockchain susțin continuarea trendului bullish
Mai mult, indicatorul Data Glassnode arată că indicatorul Coin-Days Destroyed (CCD) a atins 2 maxime principale în ultimele 3 săptămâni. În realitate, intervalele actuale sunt identice cu cele de la sfârșitul anului 2019. Acest lucru demonstrează că investitorii pe termen lung sunt dispuși să cheltuiască bani pentru a profita de puterea pieței.
De asemenea, sugerează, în general, că aprovizionarea latentă a fost reînviată ca o aprovizionare lichidă. În primele etape ale unei piețe normale bullish, monedele vechi sunt cheltuite pentru profit și se cumpără monede noi în momente de corecție. Pe piețele bullish, CDD tinde să se deplaseze în jurul valorilor maxime native, iar astfel de „ciocniri de lipsă de încredere” sunt esențiale pentru a începe o cursă bullish pe termen lung.
La momentul scrierii articolului, ASOL pare, de asemenea, să fie destul de ridicat. Când ASOL atinge nivelul maxim, piața vede în esență un raliu în zilele următoare, conform graficului atașat.
În concluzie, pentru ca prețul Bitcoin să crească în continuare, impulsul trebuie să facă salturi suplimentare în direcția pozitivă. Cu toate acestea, dacă va rămâne la nivelul actual, se așteaptă o corecție rapidă. În schimb, se preconizează că prețul Bitcoin va atinge noi maxime în următoarele săptămâni.
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro