Goldman Sachs tranzacționează pe blockchain-ul repo al JPMorgan

 Goldman Sachs tranzacționează pe blockchain-ul repo al JPMorgan

După șase luni de analizare a serviciului de blockchain personalizat al JPMorgan Chase pentru piețele de repo, Goldman Sachs a început să tranzacționeze pe platformă.

Mathew McDermott, șeful global al activelor digitale pentru divizia de piețe globale a Goldman Sachs, a confirmat prima tranzacție pe 17 iunie într-un interviu raportat pe Bloomberg.

În cadrul tranzacției, Goldman Sachs a schimbat o versiune tokenizată a unei obligațiuni a Trezoreriei Statelor Unite pentru JPM Coin, stablecoinul fixat în dolari al JPMorgan. JPMorgan și-a început anul trecut serviciul privat de blockchain pentru a spori eficiența în acordurile de repo. Platforma folosește JPM Coin pentru a schimba obligațiunile digitalizate ale Trezoreriei Statelor Unite.

Goldman Sachs a fost una dintre primele instituții financiare care a observat platforma. Anul trecut, McDermott a menționat eficiența serviciului repo-market bazat pe blockchain-ul JPMorgan, spunând că „blockchain-ul întreprinderii poate aborda o problemă reală din sistemul financiar”.

Beneficiile majore aduse prin blockchain

Ca o piață de miliarde de dolari, acordurile de răscumpărare sau „repo” sunt acorduri de împrumut pe termen scurt pentru dealerii de obligațiuni de stat. Un repo overnight permite dealerilor să vândă obligațiuni de stat către investitori și să le răscumpere a doua zi la un preț ușor mai mare.

Numind comerțul un moment esențial pentru digitalizarea activității tranzacționale, McDermott a subliniat că, spre deosebire de piața tradițională de repo, ora și dataele precise ale tranzacției ar putea fi înregistrate datorită tehnologiei blockchain.

Contractele inteligente pe blockchain permit ca garanția și numerarul să fie schimbate simultan și imediat, iar acesta este un pas important pentru piața repo, potrivit McDermott:

„Plătim dobânzi pe minut. Credem cu tărie că acest lucru va schimba natura pieței intraday.”

JPMorgan Chase a anunțat pentru prima dată lansarea propriei sale monede stabile la începutul anului 2019, cu un accent inițial pe așezările internaționale ale marilor corporații. Primele tranzacții au început în decembrie și, de atunci, JPM Coin a fost îmbrățișată de corporații transnaționale pentru plăți border-cross (transfrontaliere) non-stop.

Banca și-a stabilit versiunea blockchain-ului Ethereum, Onyx, care procesează zilnic tranzacții în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Ți-a plăcut articolul? Făcând o donație!

Donate

  • Donate withBitcoin
  • Donate withEthereum
  • Donate withTether

Știri recomandate