Internet Computer - Preț actual MarketCap

Ce este Internet Computer?

 

Internet Computer (ICP) este o rețea blockchain descentralizată care a fost lansată oficial în mai 2021 de Fundația DFINITY cu scopul global de a depăși granițele funcționalității Internetului și de a sprijini dezvoltarea contractelor inteligente la o scară mai mare. Printre avantajele proiectului se numără o echipă calificată de entuziaști cripto și capacitatea de contracte inteligente, permițând dezvoltatorilor să creeze dApps. Mai mult, ICP suportă scalabilitate aproape nesfârșită și un nivel ridicat de securitate menținut printr-un sistem de verificări.

Misiunea cuprinzătoare a Internet Computer este de a transforma Internetul public într-o platformă de calcul de clasă mondială. Dezvoltatorii percep Internet Computer drept o rețea revoluționară, datorită faptului că blockchain-ul este disponibil public și este echipat cu funcționalități impresionante. În plus, proiectul oferă un mediu fără frontiere pentru contractele inteligente, rulând la viteză web cu costuri de calcul reduse.

Cu ajutorul Internet Computer, dezvoltatorii pot crea DApp-uri și pot instala codul acestora pe Internet. În plus, cu ICP, tranzacțiile pot fi finalizate în mai puțin de o secundă și la un cost redus. Potrivit creatorilor, proiectul le permite utilizatorilor să renunțe la serviciile centralizate și serviciile cloud comerciale.

 

Cine sunt fondatorii Internet Computer?

 

Fondatorul și șeful departamentului științific al DFINITY este Dominic Williams. El este un teoretician cripto, antreprenor în serie și membru timpuriu al comunităților tehnice Bitcoin și Ethereum. El a inventat Threshold Relay, Probabilistic Slot Consensus și alte abordări cripto unice. Anterior, a fost președinte și CTO al String Labs, un incubator pentru proiecte cripto cu risc potențial. De asemenea, Dominic a fost pionierul DeFi la Mirror Labs și fondator și CEO al Fight My Monster, un joc MMO pentru copii care a ajuns la milioane de utilizatori. De asemenea, acesta a fondat mai multe startup-uri precum System7, Airdocs și Smartdrivez. A absolvit King’s College din Londra, fiind primul din clasă atunci când venea vorba de informatică.

 

→ Cumpără Internet Computer

Știri Internet Computer de ultimă oră

Integrarea blockchain-ului Internet Computer cu Bitcoin se apropie de finalizare

Integrarea directă a Internet Computer cu Bitcoin va aduce contracte inteligente puternice…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!