IOTA - Preț actual MarketCap

Ce este IOTA?

 

IOTA este un registru distribuit care are o mare diferență: nu este de fapt un blockchain. În schimb, tehnologia sa proprietară este cunoscută sub numele de Tangle, un sistem de noduri care confirmă tranzacțiile. Fundația din spatele acestei platforme spune că aceasta oferă viteze mult mai mari decât blockchain-urile convenționale – și o amprentă ideală pentru ecosistemul în continuă expansiune al Internetului.

Deoarece nu există blockchain, nu există mineri și, deoarece nu există mineri, nu există taxe. Multe rețele consacrate consideră că costurile cresc atunci când congestia se intensifică, dar IOTA își propune să ofere un flux nelimitat la cheltuieli minime.

În timp, obiectivul IOTA este de a deveni platforma pentru executarea tranzacțiilor între dispozitivele IoT. Având în vedere modul în care estimările sugerează că ar putea exista 20,4 miliarde de astfel de dispozitive până în 2024, acest lucru ar putea ajunge să fie o afacere mare.

Echipa din spatele IOTA consideră că potențialele cazuri de utilizare nu se termină aici. Ei cred că registrul lor distribuit ar putea furniza identități digitale tuturor, ar putea duce la polițe de asigurare auto care se bazează pe utilizarea reală, ar putea deschide calea către orașe inteligente de ultimă generație, ar putea oferi comerț global fără probleme cu dovedirea autenticității produselor.

Cunoscut inițial sub numele de Jinn, o vânzare colectivă pentru proiect a avut loc în septembrie 2014, iar rețeaua a fost lansată oficial în 2016.

 

Cine sunt fondatorii IOTA?

 

IOTA are patru cofondatori, iar numele lor sunt Sergey Ivancheglo, Serguei Popov, David Sønstebø și Dominik Schiener.

Potrivit Fundației IOTA, inițiativa a crescut rapid de atunci – iar membrii echipei se află acum în peste 25 de țări.

 

→ Cumpără IOTA

 

Știri IOTA de ultimă oră

IOTA lansează prima rețea complet descentralizată

Fundația IOTA și-a lansat Nectar DevNet, un prototip de cercetare pentru prima…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!