Kusama - Preț actual MarketCap

Ce este Kusama?

Autodescris ca „vărul sălbatic al lui Polkadot”, Kusama este o platformă experimentală blockchain care este concepută pentru a oferi un cadru interoperabil și scalabil pentru dezvoltatori.

Kusama este construit pe Substrate – un kit de construcție blockchain dezvoltat de Parity Technologies. Kusama are aproape aceeași bază de cod ca Polkadot – unul dintre cele mai reușite blockchain-uri interoperabile.

Prin implementarea pe Kusama, proiectele cu ritm rapid au acces la o rețea fragmentată extrem de scalabilă, interoperabilă, cu caracteristici care nu sunt încă disponibile pe Polkadot. În acest scop, Kusama se descrie ca o „rețea canară”.

Platforma este concepută pentru a oferi un mediu de test pentru dezvoltatorii care doresc să inoveze și să-și desfășoare propriul blockchain și poate fi utilizată ca rețea pregătitoare înainte de lansarea pe Polkadot – deși multe proiecte optează să rămână cu Kusama pentru produsul lor final.

Kusama beneficiază de o barieră scăzută la intrare pentru desfășurarea parachains, cerințe de legătură reduse pentru validatori și este cel mai frecvent utilizat de startup-uri în stadiu incipient și pentru experimentare.

Cine sunt fondatorii Kusama?

Kusama a fost construit de aceeași echipă care a creat Polkadot, o companie cunoscută sub numele de Parity Technologies. Fondatorul său este Dr. Gavin Wood, un om de știință și programator de renume mondial, care a cofondat și Ethereum.

Parity Technologies are o echipă extinsă formată din unii dintre cei mai de succes ingineri blockchain din lume și are peste 100 de angajați repartizați în întreaga lume.

În plus, Kusama este finanțat prin subvenții de la Fundația Web3, care a fost lansată pentru a ajuta la „creșterea și administrarea tehnologiilor și aplicațiilor din domeniile protocoalelor software web descentralizate”. Fundația Web3 sprijină, de asemenea, Kusama cu cercetare și dezvoltare comunitară datorită echipei sale de creștere.

→ Cumpără Kusama

Știri Kusama de ultimă oră