Comunitatea criptomonedelor a donat peste 2,2 milioane de dolari pentru a ajuta India să lupte împotriva creșterii cazurilor COVID-19 care a cuprins țara din Asia de Sud în ultima lună.
Cofondatorul MATIC Sandeep Nailwal a înființat fondul de ajutor COVID-19 pentru a primi mai multe alimente, vaccinuri și medicamente pentru cei care au nevoie. Pe 24 aprilie, Nailwal și-a chemat adepții de pe Twitter să participe donând token-uri la o adresă ERC-20 multi-sig.
„Nu mai pot să stau așa, voi desfășura o campanie de ajutor pentru cazurile Covid din India”, a spus Nailwal. „Aveți nevoie de ajutor din partea comunității criptografice globale.”
Ajutor multiplu
Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, ar fi donat token-uri în valoare de aproximativ 650.000 de dolari, potrivit Markets Insider. Fostul CTO Coinbase Balaji Srinivasan a donat, de asemenea, 50.000 de dolari.
Brett Lee, un celebru cricket australian, a promis, de asemenea, 1 Bitcoin (BTC) la fond.
Situația în India
Incidența COVID-19 explodează în India, rata infecției zilnice eclipsând 350.000 pentru cinci zile consecutive. Luni, datele oficiale au arătat că au fost raportate 352.991 de cazuri noi în perioada precedentă de 24 de ore, cu cel puțin 2.812 decese.
Până în prezent au fost raportate peste 17,6 milioane de cazuri COVID cumulate în India, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.
COVID-19 a avut un impact devastator asupra sănătății publice și a economiei globale, forțând multe națiuni să își reevalueze planurile de răspuns la pandemie, lanțurile de aprovizionare și sistemele de sănătate. La nivel global, peste 148 de milioane de oameni au fost infectați cu noua boală. Johns Hopkins atribuie COVID peste 3,1 milioane de decese.
Pentru India, al doilea val de pandemie a fost exacerbat de o combinație de alegeri politice slabe, comunicări proaste și neglijarea practicilor de sănătate publică, potrivit The Hindu, un cotidian în limba engleză cu sediul în Chennai. Oamenii de știință din domeniul sănătății de la Institutul de Tehnologie din India Kanpur consideră că cazurile ar putea atinge vârful la mijlocul lunii mai.