Monero - Preț actual MarketCap

Ce este Monero?

 

Monero a fost lansat în 2014, iar scopul său este simplu: să permită tranzacțiile să aibă loc în mod privat și cu anonimat. Chiar dacă se crede în mod obișnuit că Bitcoin poate ascunde identitatea unei persoane, este adesea ușor să urmăriți plățile înapoi la sursa originală, deoarece blockchain-urile sunt transparente. Pe de altă parte, XMR este conceput pentru a ascunde expeditorii și destinatarii deopotrivă prin utilizarea criptografiei avansate.

Echipa din spatele Monero spune că confidențialitatea și securitatea sunt prioritățile lor majore, ușurința în utilizare și eficiența urmând și ele. Aceștia își propun să ofere protecție tuturor utilizatorilor – indiferent de cât de competenți sunt din punct de vedere tehnologic.

În general, XMR își propune să permită efectuarea plăților rapid și ieftin, fără teama cenzurii.

 

Cine sunt fondatorii Monero?

 

Șapte dezvoltatori au fost inițial implicați în crearea lui Monero – dintre care cinci au decis să rămână anonimi. Au existat zvonuri conform cărora XMR a fost inventat și de Satoshi Nakamoto, inventatorul Bitcoin.

Originile XMR pot fi urmărite până la Bytecoin, o criptomonedă descentralizată și centrată pe confidențialitate care a fost lansată în 2012. Doi ani mai târziu, un membru al forumului Bitcointalk – cunoscut doar ca thankfulfortoday – a forțat baza de cod a BCN și s-a născut Monero. Ei sugeraseră „modificări controversate” la Bytecoin cu care alții din comunitate nu erau de acord și au decis să ia lucrurile în propriile lor mâini.

Se crede că sute de dezvoltatori au contribuit la XMR de-a lungul anilor.

 

→ Cumpără Monero

 

Știri Monero de ultimă oră

Echipa Monero primește o donație anonimă de 500.000 de dolari

Echipa din spatele Monero a primit o donație de aproape 500.000 de…

Bogdan M. Bogdan M.

Monero crește cu 31% pe fondul planurilor de impozitare din SUA

Coincidând cu știrile conform cărora planul fiscal propus de președintele Statelor Unite…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!