Proprietarii Tesla minează criptomonede folosind puterea de la mașinile lor staționare

 Proprietarii Tesla minează criptomonede folosind puterea de la mașinile lor staționare

Siraj Raval, un proprietar al unei mașini Tesla și un pasionat de minerit cripto, face câteva afirmații uimitoare despre un nou mod de a mina criptomonedele. Pentru început, pe un Apple Mac Mini M1 el poate rula un software gratuit de exploatare. Mac-ul este alimentat de un invertor care se conectează la mufa de 12 V a Tesla Model 3. Iar unitățile de procesare grafică (GPU) au fost, de asemenea, atașate la bateriile mașinii sale.

Minatul este procesul de creare de noi monede Bitcoin într-o manieră consumatoare de energie și de validare a tranzacțiilor pe blockchain. Potrivit unui bine cunoscut deținător al unui centru de minat Bitcoin, Alejandro de la Torre, cea mai mare taxă generală în mineritul de Bitcoin este costul energiei. „Dacă a face acest lucru cu ajutorul unui vehicul electric este mai ieftin, atunci așa să fie”, a remarcat el.

Este chiar posibil acest lucru?

Chris Allessi, un proprietar de Tesla din Wisconsin, a început să-și modifice vehiculul în 2018. El a atașat un echipament de minat Bitcoin Antminer la bateria mașinii sale, transformând curentul continuu (DC) al bateriei în curent alternativ (AC) cu un invertor precum Raval (AC). Instalația Antminer este alimentată de electricitate. Allessi a extras și Monero folosind browserul web al Tesla.

Allessi a avut norocul de a primi supraalimentare gratuită, nelimitată pe toată durata de viață a vehiculului său. A cumpărat mașina înainte de anul 2017. Ar fi putut să câștige 10 dolari în 60 de ore de minat înainte, în 2018. Însă, din cauza creșterii prețului și a învechirii echipamentelor sale, acum nu mai vede valoarea în mineritul Bitcoin cu ajutorul mașinii. „În aceeași perioadă de timp, cu echipamente identice, probabil că mă uit la Bitcoin în valoare de 1 sau 2 dolari.”, a spus el. Nu a mai minat de mult.

Este în lucru un robotaxi?

Siraj Raval minează 20 de ore pe zi și plătește între 10 și 15 dolari pentru a-și încărca vehiculul la fiecare 320 de mile. Investește în altcoins folosind un site web numit Midas.Investments, care îi plătește un randament procentual anual de 23% și îl protejează de volatilitatea pieței. Raval a susținut că a câștigat de la 400 la 800 de dolari pe lună în 2021. El crede că poate transforma Tesla într-un robotaxi autonom care generează venituri prin criptomonede în timp ce nu este utilizat.

Toate piesele puzzle-ului sunt la locul lor pentru a face mineritul să funcționeze, potrivit Whit Gibbs, CEO și fondator al Compass, o afacere minieră profesionistă. „Aveți o sursă de energie, spațiu și capacitatea de a adăuga răcire. Cu siguranță există suficientă putere dată de baterie pentru a porni și a rula un ASIC”, a spus Gibbs.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Ți-a plăcut articolul? Făcând o donație!

Donate

  • Donate withBitcoin
  • Donate withEthereum
  • Donate withTether

Știri recomandate