Ripple XRP - Preț actual MarketCap

Ce este Ripple XRP?

 

Pentru început, este important să înțelegem diferența dintre XRP, Ripple și RippleNet. XRP este moneda care rulează pe o platformă de plată digitală numită RippleNet, care se află deasupra unei baze de date de registre distribuite numită XRP Ledger. În timp ce RippleNet este condus de o companie numită Ripple, XRP Ledger este open-source și nu se bazează pe blockchain, ci mai degrabă baza de date de registru distribuită menționată anterior.

Platforma de plată RippleNet este un sistem de decontare brută în timp real (RTGS) care are ca scop să permită tranzacții monetare instantanee la nivel global. În timp ce XRP este criptomoneda originară din XRP Ledger, puteți utiliza de fapt orice monedă pentru a tranzacționa pe platformă.

În timp ce ideea din spatele platformei de plată Ripple a fost exprimată pentru prima dată în 2004 de Ryan Fugger, abia după ce Jed McCaleb și Chris Larson au preluat proiectul în 2012, Ripple a început să fie construit (la acea vreme, era numit și OpenCoin) .

 

Cum funcționează XRP?

 

XRP a fost creat de Ripple pentru a fi o alternativă rapidă, mai puțin costisitoare și mai scalabilă atât pentru alte active digitale, cât și pentru platformele de plată monetare existente, cum ar fi SWIFT.

Registrul RippleNet este menținut de Comunitatea XRP globală, compania Ripple fiind membru activ. Ledgerul XRP procesează tranzacțiile aproximativ la fiecare 3-5 secunde sau ori de câte ori nodurile de validare independente ajung la un consens atât asupra ordinii, cât și asupra validității tranzacțiilor XRP – spre deosebire de exploatarea PoW, cum ar fi Bitcoin (BTC). Oricine poate fi un validator Ripple, iar lista este în prezent alcătuită din Ripple împreună cu universități, instituții financiare și altele.

 

→ Cumpără XRP

 

Știri Ripple XRP de ultimă oră