Șeful departamentului de criptomonede de la Revolut a părăsit compania pentru o destinație fără nume.
Plecarea misterioasă a fostului șef
Jean Meyer s-a alăturat băncii virtuale în septembrie, ca parte a primei achiziții a Revolut, o piață de recrutare numită Wanted. Potrivit paginii sale LinkedIn, el a fost promovat din funcția de Șef de produs în funcția de Șef al departamentului de crypto în ianuarie. Meyer a preluat locul atunci locul fostului șef, Ed Cooper.
Potrivit unor surse familiare cu situația, Meyer a preluat poziția lui Cooper cu câteva luni înainte ca aceasta să apară pe LinkedIn.
Meyer nu a oferit încă declarații, dar pe profilul său de LinkedIn putem vedea o postare intitulată „lucrăm la ceva nou…”.
Cooper este încă angajat la Revolut, deși într-o altă calitate. Cooper nu a oferit nici el vreun interviu care să ofere informații despre actualele schimbări în cadrul conducerii departamentului de crypto al Revolut.
Potrivit unei surse de încredere, postul de șef al departamentului de criptomonede este ocupat intern și va fi ocupat permanent în viitor.
Revolut și lumea crypto
Vestea plecării lui Jean Meyer vine pe fondul planurilor ambițioase ale Revolut de a controla diferite aspecte ale piețelor crypto de consum.
Revolut a fost una dintre primele corporații „non-cripto” care a oferit consumatorilor săi mai multă flexibilitate pentru a tranzacționa criptomonede în această perioadă, oferind un serviciu care le-a permis utilizatorilor să retragă Bitcoin în portofelele personale.
De asemenea, se zvonește că Revolut își va lansa propriul token, numit „Revcoin”.
Situația delicată cu care Revolut se confruntă în UK
În ultimele luni, departamentul crypto al băncii s-a confruntat cu provocări de reglementare în Regatul Unit, unde nu a reușit să obțină o licență de combatere a spălării banilor de la Financial Conduct Authority (FCA).
Astfel Revolut, rămâne în așa-numitul registru provizoriu al autorităților de reglementare, împreună cu custodele criptomonedei Copper și alte trei companii. Registrul este un mecanism provizoriu pus în aplicare de FCA după ce a fost depășit un termen anterior de aprobare a activităților companiilor. Soarta lor rămâne incertă, dar fără înregistrarea completă, ei ar putea fi, teoretic, forțați să oprească activitățile legate de criptomonede în Marea Britanie.
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro