Terra LUNA - Preț actual MarketCap

Ce este Terra (LUNA)?

 

Terra este un protocol blockchain care folosește stablecoin-uri fixate pentru a alimenta sisteme de plăți globale stabile la preț. Potrivit whitepaperului, Terra combină stabilitatea prețurilor și adoptarea largă a monedelor fiat cu rezistența la cenzură a Bitcoin (BTC) și oferă decontări rapide și accesibile.

Dezvoltarea pe Terra a început în ianuarie 2018, iar rețeaua sa principală a fost lansată oficial în aprilie 2019. Începând din septembrie 2020, oferă monede stabile legate de dolarul SUA, câștigul sud-coreean, tugrikul mongol și coșul de monede al Drepturilor Speciale de Tragere al Fondului Monetar Internațional – și intenționează să lanseze opțiuni suplimentare.

Tokenul nativ al Terra, LUNA, este folosit pentru a stabiliza prețul stablecoinelor protocolului. Deținătorii LUNA pot, de asemenea, să depună și să voteze propuneri de guvernanță.

 

Cine sunt fondatorii Terra (LUNA)?

 

Terra a fost fondată în ianuarie 2018 de Daniel Shin și Do Kwon. Cei doi au conceput proiectul ca o modalitate de a stimula adoptarea rapidă a tehnologiei blockchain și a criptomonedelor printr-un accent pe stabilitatea prețurilor și utilizabilitatea. Kwon a preluat funcția de CEO al Terraform Labs, compania din spatele Terra.

Înainte de a dezvolta Terra, Shin a cofondat și a condus Ticket Monster, cunoscut și sub numele de TMON – o platformă majoră de comerț electronic din Coreea de Sud. Ulterior, a co-fondat Fast Track Asia, un incubator de startup care lucrează cu antreprenori pentru a construi companii complet funcționale.

Kwon a fondat anterior și a funcționat ca CEO al Anyfi, un startup care oferă soluții descentralizate de rețea fără fir mesh. De asemenea, a lucrat ca inginer software pentru Microsoft și Apple.

 

→ Cumpără Terra LUNA

 

Știri Terra LUNA de ultimă oră

Planul lui Do Kwon de a renaște blockchain-ul Terra a fost aprobat

Planul lui Do Kwon de a relansa blockchain-ul Terra și de a…

Bogdan M. Bogdan M.

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, sare în ajutorul deținătorilor de TerraUSD (UST)

În urma prăbușirii spectaculoase a ecosistemului Terra de săptămâna trecută, fondatorul Ethereum,…

Bogdan M. Bogdan M.

Luna se prăbușește drastic sub 1 USD, care vor fi implicațiile de reglementare ce vor urma?

Prețul token-ului LUNA a scăzut dramatic în ultimele 24 de ore, scăzând…

Bogdan M. Bogdan M.

Terra cumpără Bitcoin de încă 176 de milioane de dolari

Luna Foundation Guard (LFG), o organizație non-profit cu sediul în Singapore, dedicată…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!