Theta - Preț actual MarketCap

Ce este Theta?

 

Theta (THETA) este o rețea creată pe blockchain, construită special pentru streaming video. Lansat în martie 2019, rețeaua principală Theta funcționează ca o rețea descentralizată în care utilizatorii împărtășesc lățimea de bandă și resursele de calcul pe de la egal la egal (P2P). Proiectul este sfătuit de Steve Chen, cofondator al YouTube și Justin Kan, cofondator al Twitch.

Theta prezintă propriul token de criptomonedă nativ, THETA, care îndeplinește diverse sarcini de guvernanță în cadrul rețelei și consideră Google, Binance, Blockchain Ventures, Gumi, Sony Europe și Samsung ca validatori Enterprise, împreună cu o rețea Guardian de mii de tutori conduși de comunitate noduri.

Dezvoltatorii spun că proiectul își propune să scuture industria de streaming video în forma sa actuală – centralizarea, infrastructura slabă și costurile ridicate înseamnă că utilizatorii finali ajung adesea cu o experiență slabă. De asemenea, creatorii de conținut câștigă mai puține venituri datorită barierelor dintre aceștia și utilizatorii finali.

 

Cine sunt fondatorii Theta?

 

Theta a fost cofondată de Mitch Liu și Jieyi Long în 2018. Liu are o istorie îndelungată în industria jocurilor și a videoclipurilor, cofondând firma de publicitate video Tapjoy, startup-ul de jocuri sociale mobile Gameview Studios și THETA.tv, platforma de streaming live al cărui DApp a fost primul construit pe protocolul Theta.

Long este al doilea co-fondator și CTO al Theta, după o experiență similară de mai mulți ani în automatizarea proiectării, jocuri, realitate virtuală și sisteme distribuite la scară largă. A fost autorul mai multor lucrări academice evaluate de colegi și deține diverse brevete în streaming video, blockchain și realitate virtuală.

Theta are acum o echipă modestă, iar site-ul său oficial listează investitori strategici corporativi precum Samsung NEXT, Sony Innovation Fund, investitori media BDMI Bertelsmann Digital Media Investments, CAA Creative Artists Agency și VC tradiționale din Silicon Valley, inclusiv DCM, Sierra Ventures și VR Fund.

 

→ Cumpără Theta

 

Știri Theta de ultimă oră

Tot ce trebuie să știi despre THETA și TFUEL

Deci există, la urma urmei: criptomonedele care se confruntă cu creșteri considerabile…

Bogdan M. Bogdan M.

Merită Theta hype-ul? Prețul Theta volatil înainte de lansarea mainnet

Nu se poate nega faptul că Theta este unul dintre cele mai…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!