USDCoin (USDC) - Preț actual MarketCap

Ce este USDCoin (USDC)?

 

Moneda USD (cunoscută prin denumirea sa USDC) este o monedă stabilă care este legată de dolarul SUA pe o bază 1:1. Fiecare unitate a acestei criptomonede aflate în circulație este susținută de 1 USD care este deținut în rezervă, într-un mix de numerar și obligațiuni ale Trezoreriei SUA pe termen scurt. Consorțiul Centrului, care se află în spatele acestui activ, spune că USDC este emis de instituții financiare reglementate.

Stablecoin-ul a fost lansat inițial pe bază limitată în septembrie 2018. Pur și simplu, mantra USD Coin este „bani digitali pentru era digitală” – iar stablecoin-ul este conceput pentru o lume în care tranzacțiile fără numerar sunt din ce în ce mai frecvente.

Mai multe cazuri de utilizare au fost dezvăluite pentru moneda USD. Pe lângă faptul că oferă un refugiu sigur comercianților de cripto în vremuri de volatilitate, cei din spatele acestui stablecoin spun că poate permite, de asemenea, companiilor să accepte plăți în active digitale și să scuture o serie de sectoare, inclusiv finanțe descentralizate și jocuri.

În general, scopul este crearea unui ecosistem în care USDC este acceptat de cât mai multe portofele, schimburi, furnizori de servicii și dApp-uri.

 

Cine sunt fondatorii USDCoin (USDC)?

 

Consorțiul central are doi membri fondatori. Una dintre ele este firma de servicii de plată peer-to-peer Circle, în timp ce cealaltă este schimbul de criptomonede Coinbase. Alte întreprinderi criptografice sunt deschise pentru a se alătura acestui consorțiu.

Explicând rațiunea din spatele USDC, cofondatorii cercului Jeremy Allaire și Sean Neville au scris: „Credem că un internet deschis al schimbului de valoare poate transforma și integra lumea mai profund, eliminând în cele din urmă frontierele economice artificiale și permițând o piață globală mai eficientă și mai incluzivă. care conectează fiecare persoană de pe planetă. ”

În 2020, Circle și Coinbase au anunțat colectiv o actualizare majoră a protocolului USDC și a contractului inteligent. Scopul acestor îmbunătățiri este de a facilita utilizarea monedei USD pentru plăți zilnice, comerț și tranzacții peer-to-peer.

 

→ Cumpără USDC

 

Știri USDCoin (USDC) de ultimă oră

Stellar facilitează remitențele între Europa și Africa folosind USDC

Stellar Development Foundation (SDF) a anunțat că va facilita un nou canal…

Bogdan M. Bogdan M.

Volatilitatea pieței Crypto duce la creșterea prezenței USDC pe bilanțuri

Deoarece variațiile de preț duc la randamente scăzute pentru trezorierii corporativi, aceștia…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!