Tether USDT - Preț actual MarketCap

Ce este Tether USDT?

USDT este o monedă stabilă care reflectă prețul dolarului SUA, emis de o companie din Hong Kong, Tether. Legătura simbolului cu USD se realizează prin menținerea unei sume de dolari în rezerve egală cu numărul de USDT în circulație.

Lansat inițial în iulie 2014 sub denumirea de Realcoin, un token de criptomonedă în al doilea strat construit deasupra blockchain-ului Bitcoin prin utilizarea platformei Omni, ulterior a fost redenumit în USTether și apoi, în cele din urmă, în USDT. Pe lângă Bitcoin, USDT a fost ulterior actualizat pentru a funcționa pe blockchain-urile Ethereum, EOS, Tron, Algorand și OMG.

Scopul declarat al USDT este de a combina natura nerestricționată a criptomonedelor – care pot fi trimise între utilizatori fără un intermediar de încredere – cu valoarea stabilă a dolarului american.

Cine sunt fondatorii Tether USDT?

USDT – sau așa cum se știa la acea vreme, Realcoin – a fost lansat în 2014 de Brock Pierce, Reeve Collins și Craig Sellars.

Brock Pierce este un antreprenor bine-cunoscut care a cofondat o serie de proiecte de profil înalt în industria cripto și a divertismentului. În 2013, a cofondat o firmă de capital de risc Blockchain Capital, care până în 2017 a strâns peste 80 de milioane de dolari în finanțare. În 2014, Pierce a devenit directorul Fundației Bitcoin, o organizație nonprofit înființată pentru a ajuta la îmbunătățirea și promovarea Bitcoin. Pierce a cofondat și Block.one, compania din spatele EOS, una dintre cele mai mari criptomonede de pe piață.

Reeve Collins a fost CEO-ul Tether în primii doi ani de existență. Înainte de aceasta, el a cofondat mai multe companii de succes, precum rețeaua publicitară online Traffic Marketplace, studioul de divertisment RedLever și site-ul de jocuri de noroc Pala Interactive.

→ Cumpără USDT

 

Știri Tether USDT de ultimă oră

Tether lovit cu o amendă de 41 de milioane de dolari de către CFTC

Tether, principalul emitent de monedă stabilă, a fost obligat să plătească o…

Bogdan M. Bogdan M.

Dogecoin depășește MarketCap-ul lui Tether înainte de listarea pe eToro

Cu peste 52 de miliarde de dolari, capitalizarea de piață a criptomonedei…

Bogdan M. Bogdan M.

Tether vrea să lanseze o nouă versiune a USDT pe Polkadot și Kusama

Marți (6 aprilie), Tether Operations Limited („Tether”), compania care emite cel mai…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!