Pe măsură ce utilizarea criptomonedelor devine tot mai răspândită, din ce în ce mai mulți oameni apelează la active digitale pentru a cumpăra și a vinde proprietăți imobiliare.
Casa din Portugalia cumpărată exclusiv cu Bitcoin
Pe 5 mai, a fost fost făcut public un anunț conform căruia o proprietate din Braga, Portugalia a fost vândută în întregime în Bitcoin (BTC), fără a avea loc nicio conversie în euro. Industria imobiliară a asistat astfel la o premieră de acest gen, cu această tranzacție.
Apartamentul T3 din Portugalia a fost achiziționat pentru 3 Bitcoini, adică aproximativ 110 mii de euro. La semnarea actului pentru imobil au fost prezenți reprezentanți ai firmei imobiliare Zome, reprezentanți ai firmei de avocatură Antas da Cunha Ecija, președintele Notarilor și alți parteneri din Crypto Valley Switzerland.
Într-o postare pe Facebook, Zome a făcut anunțul, subliniînd că firma este „în prima linie” în ceea ce privește adoptarea tehnologiei Web3 și a criptomonedelor.
„Fără nicio conversie în euro, acest act semnifică o piatră de hotar istorică: transferul unui activ digital într-un activ corporal, o proprietate. Astăzi, simțim cum se deschide un nou univers de oportunități pentru afacerile imobiliare!”
Inițiativele Web3 asigură creștere și creare de valoare
Carlos Santos, directorul de tehnologie al Zome, consideră că acordul ar oferi companiei oportunități suplimentare. Achiziția are potențialul de a fi o „șansă uriașă de creștere și creare de valoare” în Portugalia, potrivit Nuno da Silva Vieira, avocat Antas da Cunha Ecija.
Alte inițiative legate de Web3 sunt acum create de Zome și vor fi prezentate „foarte curând”, conform concluziei postării de pe blog a companiei.
Măsuri reglementatoare pentru contractele notariale
Până luna trecută, cumpărarea de proprietăți imobiliare cu criptomonede a necesitat ca cumpărătorul să își transforme mai întâi criptomonedele în euro. De atunci, însă, Ordinul Notarilor din Portugalia a elaborat linii directoare explicite pentru formarea de acte pentru tranzacțiile imobiliare care sunt efectuate în întregime prin intermediul activelor digitale.
Dacă tranzacția avea o valoare mai mare de 200.000 de euro, ar fi fost necesară o comparație a valorilor criptomonedelor între momentul înregistrării actului și momentul semnării contractului, precum și datele celor două documente, pentru a stabili dacă tranzacția a fost efectuată într-un mod legitim.
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro