Wrapped Bitcoin - Preț actual MarketCap

Ce este Wrapped Bitcoin?

 

Wrapped Bitcoin este o versiune tokenizată a Bitcoin (BTC) care rulează pe blockchain-ul Ethereum (ETH).

WBTC este conform cu ERC-20 – standardul de bază de compatibilitate al blockchain-ului Ethereum – permițându-i să fie complet integrat în ecosistemul acestuia din urmă de schimburi descentralizate, servicii de criptare de împrumut, piețe de predicție și alte aplicații de finanțare descentralizată (DeFi) cu funcție de ERC-20 .

WBTC este, de asemenea, susținut de Bitcoin la un raport 1: 1 printr-o rețea de comercianți și custodi monitorizați automat, asigurându-se că prețul său este fixat la Bitcoin în orice moment și permite utilizatorilor să transfere lichidități între rețelele BTC și ETH într-un mod descentralizat și mod autonom.

Wrapped Bitcoin a fost anunțat pentru prima dată pe 26 octombrie 2018 și lansat oficial pe 31 ianuarie 2019.

 

Cine sunt fondatorii Wrapped Bitcoin?

 

Proiectul Wrapped Tokens, din care face parte WBTC, nu a fost fondat de persoane, ci este mai degrabă un proiect comun al a trei organizații: BitGo, Kyber Network și Ren.

BitGo, cofondată în 2013 de informaticianul și antreprenorul american Mike Belshe, este o firmă instituțională de custodie, tranzacționare și servicii financiare de active digitale. Pe lângă faptul că este unul dintre dezvoltatorii WBTC, BitGo servește și ca custode original – entitatea care deține tokens WBTC și cheile necesare pentru a crea mai multe dintre ele.

Rețeaua Kyber este un protocol de lichiditate blockchain care permite integrarea diferitelor token-uri, criptomonede și aplicații DeFi. A fost fondată în 2017 de Loi Luu, Victor Tran și Yaron Velner și are sediul în Singapore. Împreună cu Ren, rețeaua Kyber a ajutat la crearea WBTC și servește în continuare ca comerciant în rețeaua sa.

În mod similar cu Kyber, Ren este o companie axată pe integrarea cross-blockchain a activelor criptomonede și a aplicațiilor DeFi prin soluții precum RenBridge, RenVM și altele. A fost fondată în 2017 de Taiyang Zhang și Loong Wang.

 

→ Cumpără Wrapped Bitcoin

 

Știri Wrapped Bitcoin de ultimă oră

Wrapped Bitcoin gata să-și facă debutul pe blockchain-ul Celo

Fundația Celo a anunțat astăzi că, pe 24 iunie, la ora 16:00,…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!