Rețeaua Solana este din nou offline și un atac DDoS ar putea fi de vină

 Rețeaua Solana este din nou offline și un atac DDoS ar putea fi de vină

Potrivit WuBlockchain, „ucigașul Ethereum”Solana a căzut pentru a patra oară în ultimele 12 luni.

Atacul DDoS, conform canalului de Telegram al comunității Solana, poate fi principala cauză a indisponibilității rețelei principale. Utilizatorii cred că spam-ul a făcut ca rețeaua să devină supraîncărcată.

Atacul a fost cel mai probabil produs de generarea frecventă a rețelei de tranzacții goale, care acționează ca material de congestie și distrug rețeaua.

Pe 4 ianuarie, la 2 a.m. ora României, rețeaua a fost din nou complet operațională. Nu se știe dacă dezvoltatorii au luat măsuri pentru a resuscita capabilitățile de procesare a tranzacțiilor rețelei în acest moment.

Reacția publicului

Din cauza unei lupte perpetue între „Ethereum maxis” și fanii rețelelor alternative, activitatea comunității a explodat, utilizatorii acuzând dezvoltatorii rețelei că nu au reușit să mențină Solana să funcționeze bine.

Pe măsură ce oamenii își aminteau întreruperile anterioare ale rețelei, spiritele s-au încins și mai tare. Utilizatorii au întâmpinat recent o problemă cu procesarea tranzacțiilor. Raydium, unul dintre cele mai mari exchange-uri descentralizate ale rețelei, a avut probleme în construirea unui pool de lichidități, care a trecut pe offline din cauza incapacității rețelei de a gestiona mii de tranzacții.

Prăbușirea rețelei în trecut

În timp ce o rețea lentă este incomodă atunci când se operează pe ea cu soluții descentralizate, Solana a înregistrat deja un timp de nefuncționare complet. Blockchain-ul a fost offline în septembrie, după ce a depășit 400.000 TPS. Rețeaua s-a bifurcat și a căzut din cauza aglomerației excesive. Dezvoltatorii au trebuit atunci să obțină sprijinul comunității de validatori pentru a reporni rețeaua.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Ți-a plăcut articolul? Făcând o donație!

Donate

  • Donate withBitcoin
  • Donate withEthereum
  • Donate withTether

Știri recomandate