Ripple, o companie FinTech cu sediul în San Francisco, a promis că va dona 100 de milioane de dolari pentru a „extinde și consolida” piețele de carbon din întreaga lume.
Viziunea Ripple în privința încălzirii globale
Această finanțare va „accelera activitatea de eliminare a carbonului și va ajuta la modernizarea piețelor carbonului prin investiții în companii inovatoare de eliminare a carbonului și fintech-uri axate pe climă”, potrivit comunicatului de presă al Ripple. De asemenea compania din spatele XRP va „construi un portofoliu de credite de carbon pe termen lung, bazate pe natură și știință, dintre care unele vor fi folosite pentru a-și îndeplini propriul angajament de a ajunge la zero până în 2030 sau chiar mai devreme.”
Această finanțare va „continua să susțină, de asemenea, noi funcționalități și instrumente de dezvoltare care permit tokenizarea creditului de carbon ca token-uri nefungibile (NFT) de bază în XRP Ledger (XRPL)”, conform anunțului.
Speranța este că acest angajament „va ajuta la progresul către obiectivele climatice convenite la nivel global pentru a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius”.
Exemplul pe care Ripple îl oferă celorlalte companii
Potrivit CEO-ului Ripple, Brad Garlinghouse:
„Angajamentul nostru de 100 de milioane de dolari este un răspuns direct la apelul global pentru companii de a ajuta la combaterea schimbărilor climatice prin desfășurarea de resurse precum tehnologie inovatoare, capital strategic și talent. Piețele de carbon sunt un instrument important pentru îndeplinirea obiectivelor climatice, pe lângă reducerea emisiilor și tranziția către un viitor cu emisii scăzute de carbon. Blockchain-ul și criptomonedele pot ajuta piețele de carbon să își atingă întregul potențial, adăugând lichiditate și trasabilitate pe o piață fragmentată și complexă.”
Ripple și-a anunțat pentru prima dată obiectivul de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030 în urmă cu doi ani și este pe cale să atingă acest obiectiv până în 2028. Pentru a decarboniza XRPL, compania a lucrat cu parteneri independenți ONG, cum ar fi Energy Web Foundation și XRP Ledger Foundation , fiind primul blockchain care face acest lucru.
XRPL – o soluție de viitor
Monica Long, directorul general Ripple al RippleX, a spus:
„Tokenizarea creditelor de carbon poate ajuta la extinderea piețelor de carbon și la satisfacerea cererii în creștere, menținând în același timp credibilitatea, integritatea și transparența piețelor existente. XRPL este deja folosit de mai multe proiecte de eliminare a carbonului și fintech-uri pentru a aduce noi soluții climatice pe piață. Prin încorporarea tehnologiei blockchain în inițiativele globale privind clima, industria va putea să verifice și să certifice creditele de carbon NFT mai rapid, să elimine riscul de fraudă și chiar să se asigure că compensarea elimină de fapt carbonul în timp.”
Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro