Uniswap - Preț actual MarketCap

Ce este Uniswap?

 

Uniswap este un popular protocol de tranzacționare descentralizat, cunoscut pentru rolul său de a facilita tranzacționarea automată a token-urilor de finanțare descentralizată (DeFi).

Uniswap a fost lansat în noiembrie 2018, dar a câștigat o popularitate considerabilă în acest an datorită fenomenului DeFi și creșterii asociate tranzacționării token-urilor.

Uniswap își propune să mențină tranzacționarea token-urilor automatizată și complet deschisă pentru oricine deține token-uri, îmbunătățind în același timp eficiența tranzacționării față de cea de pe bursele tradiționale.

Uniswap creează mai multă eficiență rezolvând problemele de lichiditate cu soluții automate, evitând problemele care au afectat primele burse descentralizate.

În septembrie 2020, Uniswap a făcut un pas mai departe prin crearea și atribuirea propriului simbol de guvernanță, UNI, utilizatorilor anteriori ai protocolului. Acest lucru a adăugat atât potențialul de rentabilitate, cât și capacitatea utilizatorilor de a-și modela viitorul – un aspect atractiv al entităților descentralizate.

 

Cine sunt fondatorii Uniswap?

 

Uniswap a apărut ca un plan de a introduce AMM-urile pe Ethereum unui public mai larg. Creatorul platformei este dezvoltatorul Ethereum, Hayden Adams.

Adams a lucrat în diferite proiecte în timp ce finaliza Uniswap, iar munca sa a fost informată direct de creatorul Ethereum, Vitalik Buterin. Buterin a ajuns chiar să dea numele protocolului – era inițial cunoscut sub numele de Unipeg.

Adams a mai spus că inspirația inițială pentru platforma Uniswap a venit de la una dintre postările de blog ale lui Buterin. Ideea sa inițială de a se concentra asupra Ethereum a venit după ce un prieten l-a convins să înceapă cercetarea și înțelegerea protocolului în 2017.

 

→ Cumpără Uniswap

 

Știri Uniswap de ultimă oră

Exchange-urile descentralizate ating aproape de 100 de miliarde de dolari în volum lunar pentru noiembrie

Citește LumeaCrypto pe Google News Datele lunare pentru exchange-urile descentralizate (DEX) indică…

Bogdan M. Bogdan M.

Grayscale adaugă Solana și Uniswap în portofoliul Digital Large Cap Fund

Grayscale Investments, un manager de active criptografice din New York, include acum…

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!