Litecoin - Preț actual MarketCap

Ce este Litecoin?

 

Litecoin (LTC) este o criptomonedă care a fost concepută pentru a oferi plăți rapide, sigure și cu costuri reduse, utilizând proprietățile unice ale tehnologiei blockchain.

Criptomoneda a fost creată pe baza protocolului Bitcoin (BTC), dar diferă în ceea ce privește algoritmul de hashing utilizat, limita maximă, timpi de tranzacție bloc și câțiva alți factori. Litecoin are un timp de blocare de doar 2,5 minute și taxe de tranzacție extrem de mici, ceea ce îl face potrivit pentru micro-tranzacții și plăți la punctul de vânzare.

Litecoin a fost lansat prin intermediul unui client open-source pe GitHub pe 7 octombrie 2011, iar rețeaua Litecoin a intrat în funcțiune cinci zile mai târziu pe 13 octombrie 2011. De atunci, a explodat atât în ​​utilizare, cât și în acceptare în rândul comercianților și a numărat printre primele zece criptomonede după capitalizarea pieței pentru cea mai mare parte a existenței sale.

 

Cine sunt fondatorii Litecoin?

 

Litecoin a fost fondat de Charlie Lee, un adoptator timpuriu al criptomonedelor și un nume cunoscut în industria criptomonedelor.

Charlie Lee, cunoscut și sub numele de „Chocobo”, este un miner și un om de știință informatic din Bitcoin, care a fost fost inginer software pentru Google. În plus, Charlie Lee a deținut rolul de director de inginerie la Coinbase între 2015 și 2017 înainte de a trece la alte proiecte.

 

→ Cumpără Litecoin

 

Știri Litecoin de ultimă oră

AMC acceptă acum Ethereum și alte două criptomonede

Citește LumeaCrypto pe Google News AMC a devenit acum oficial primul lanț

Bogdan M. Bogdan M.

Bitcoin, Ethereum și Litecoin sunt acum disponibile pentru clienții Paypal din Marea Britanie

Pe măsură ce Bitcoin și alte criptomonede devin tot mai acceptate și

Bogdan M. Bogdan M.

Ce criptomonedă „verde” va alege Tesla pentru plăți?

Pe 13 mai, Elon Musk a trimis valuri de șoc pe piețele

Bogdan M. Bogdan M.
Folosește aplicația Lumea
Articole cu și despre crypto chiar în buzunarul tău!
Crypto
!
Continuă în aplicație
Articole crypto chiar în buzunarul tău!