600 de milioane de dolari au fost furați într-un hack cross-chain

 600 de milioane de dolari au fost furați într-un hack cross-chain

Protocolul în cross-chain Poly Network a informat utilizatorii despre o exploatare care a dus la pierderea a bunuri în valoare de peste 600 de milioane de dolari care au fost preluate de hackeri.

Cel mai mare hack din istoria cripto

Într-un tweet postat astăzi, Poly Network a dezvăluit că a fost victima unui hack care a dus la pierderea activelor în valoare de peste 600 de milioane de dolari în Binance Smart Chain, rețeaua principală Ethereum și rețeaua Polygon.

În același fir Twitter, Poly Network a dezvăluit adresele către care au fost mutați banii, cerând ca minerii și exchange-urile să blocheze token-urile provenite din conturile hackerului. De asemenea, Poly Network a amenințat că va acționa în justiție, cerând hackerilor să restabilească toate bunurile furate.

Suma furată este estimată a fi cuprinsă între 264 și 250 de milioane de dolari pentru Ethereum, 250 de milioane pentru Binance  Smart Chain și 85 de milioane pentru Polygon. Deoarece Poly Network este un protocol cu mai multe lanțuri care este utilizat de o varietate de proiecte, este posibil ca sfera completă a prejudiciului să nu fie încă cunoscută.

CTO-ul Theter a salvat o parte din bani

Membrii comunității cripto au reacționat rapid pe măsură ce s-a răspândit știrea online despre hack. CTO-ul Tether, Paolo Ardoino, a înscris pe lista neagră adresa hackerului, blocând banii USDT, cu doar câteva momente înainte ca hoțul să încerce să transfere banii furați în Curve Finance. Din păcate, hackerul a reușit să transfere niște bani USDC în rezerva stablecoin a Curve, ceea ce a făcut dificilă recuperarea.

În timp ce atacul Poly Network pare să fie unul dintre cele mai semnificative incidente de furt de criptomonede din istorie, acesta se poate clasa și printre primele jafuri din toate timpurile. Doar un alt caz pare să fi avut ca rezultat pierderea mai multor bani: fiul lui Saddam Hussein ar fi furat 930 milioane de dolari de la Banca Irakului cu doar câteva zile înainte de războiul din 2003 din Irak.

Acest articol nu conține sfaturi sau recomandări privind investițiile. Fiecare alegere de investiție și tranzacționare implică riscuri, iar cititorii ar trebui să își desfășoare propriile cercetări atunci când iau o decizie. Gândurile și opiniile exprimate aici sunt numai ale autorului și nu reflectă sau reprezintă în mod necesar viziunea sau opiniile LumeaCrypto.ro

Ți-a plăcut articolul? Făcând o donație!

Donate

  • Donate withBitcoin
  • Donate withEthereum
  • Donate withTether

Știri recomandate